Motherhood foto's zonsondergang

5 Redenen voor een moeder en kind fotoshoot!

April 3, 2023

Maar al te vaak hoor ik van moeders om me heen dat ze zelf bijna nooit op de foto staan, dat zij zelf altijd de foto’s maken van de kinderen maar ook allerlei bezwaren waarom dit er niet van komt. Het is goed dat je deze blog leest, want ik heb voor jou op een rijtje gezet waarom foto’s samen met je kinderen zo waardevol zijn en het zijn redenen waar je zelf misschien nog nooit bij stil hebt gestaan.

Reden 1: Herinneringen vastleggen

Als gezinsfotograaf en moeder weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig foto’s te maken van je kinderen en je gezin. Maar vaak vergeten we als moeder om zelf ook op de foto te staan. Terwijl het voor je kinderen juist super waardevol is om het hele gezin terug te kunnen zien. Jij bent een van de belangrijkste personen in het leven van je kind, misschien wel de allerbelangrijkste! Hoe jammer is het als ze later door hun album bladeren en maar weinig van jouw liefdevolle verzorging en knuffels terugzien?

Reden 2: Een boost voor je zelfvertrouwen en een inspiratie voor je kinderen

Aanvullend op de vorige reden; je wilt eigenlijk wel graag eens mooie foto’s voor aan de muur, maar dan wel alleen van de kinderen. Je ziet jezelf liever niet terug of voelt je onzeker voor de camera. Je moet eerst maar eens 10 kg afvallen voordat je zelf op de foto wilt. Maar wat voor signaal geef je hiermee naar je kinderen? Mama mag niet gezien worden? Je bent alleen waardevol wanneer je er perfect uitziet?

Je zult je verbazen dat wanneer je professionele foto’s laat maken met je kinderen, je niet focust op de onderkin of de extra kilo’s, maar dat je trots bent op de liefde die je uitstraalt. Dat je geniet van het plezier dat jullie samen hebben op de foto’s. Het blije gezicht van je kindje door het fijne moment van spelen wat jullie samen hebben. Helemaal als je de foto’s later nog eens terugkijkt, je zult merken dat je blik naar jezelf steeds verandert. Wees een liefdevol voorbeeld en een inspiratie voor je kinderen. Je bent geweldig zoals je bent!

Reden 3: Samen op avontuur en spelen

Ouders zien een fotoshoot met het gezin vaak als iets ongemakkelijks. Maar wat nou als je het eens bekijkt als een leuk uitje met je kinderen? Samen het bos in, dennenappels zoeken, steentjes in het water gooien. Samen rennen, in bomen klimmen, achter elkaar aan rennen op de zandvlakte. Je kinderen zullen dit waarschijnlijk geweldig vinden, even echte aandacht van papa en mama. Laat je verwachtingen en onzekerheden los en geniet met je gezin, want dat is wat je terug wilt zien op de foto’s.

Reden 4: Waarde van familie en familiehistorie

Je familie krijg je, die heb je niet voor het kiezen. Maar als je het geluk hebt dat je in een gezin wordt geboren met liefdevolle ouders, misschien wel leuke broertjes en zusjes, dan is je familie misschien wel het meest waardevolle wat je hebt. Ze vormen je en zo zijn jouw ouders weer gevormd door hun ouders. Generatie op generatie. Hoe bijzonder is het om foto’s terug te zien van jouw voorouders en misschien wel dingen te herkennen, of beter te begrijpen waarom jouw ouders iets op een bepaalde manier doen. Foto’s kunnen een aanleiding zijn om in gesprek te raken en maken je geschiedenis tastbaar. Hoe waardevol is het om dat ook weer door te geven aan jouw kinderen, kleinkinderen en volgende generaties?

Reden 5: Geen reden om het niet te doen

Als er na het lezen van bovenstaande redenen nog steeds redenen in je hoofd opkomen waarom het (nu) niet kan, heeft dat waarschijnlijk te maken met financiële redenen. Ja, een professionele fotograaf inschakelen voor gezinsfoto’s of een familieshoot kost geld. Maar geld is altijd een kwestie van prioriteiten stellen. Als jij bepaalt dat jij die fotoshoot echt belangrijk vindt, dan zou je een aantal dingen kunnen doen:

  • Maandelijks een bedrag aan de kant leggen zodat je elk jaar een bedrag hebt klaarliggen om een fotograaf te kunnen boeken voor een gezinsshoot.
  • In de gaten houden of er minishoots zijn, zo houd ik elk jaar meestal 2 of 3 keer minishoots waarbij ik korte fotoshoots bied, voor een veel lagere prijs dan een normale gezinsshoot.
  • Op je verjaardag of een andere gelegenheid een bijdrage voor een fotoshoot vragen, wat een mooi cadeau voor jezelf!

Ik hoop dat ik je met deze blog op een andere manier heb kunnen laten kijken naar het belang van foto’s waar jij als moeder samen met je kinderen op staat.

Mocht je nou na het lezen van deze blog denken; ik stop met uitstellen en ga nu direct een foto moment met met kind(eren) plannen, stuur me dan een mailtje of een bericht via instagram. Ik hoop je binnenkort voor mijn lens te zien, lieve moeder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat een reactie achter

Reacties